HENDRIK-IDO-AMBACHT. Een strook van 1,7 hectare langs het historische Perenlaantje in nieuwbouwwijk De Volgerlanden blijft behouden. Daar trekt de gemeente 3,5 miljoen euro voor uit.

Veel Ambachters maakten bezwaar tegen de geplande kap van het groen. De gemeente Ambacht betaalt dit maal de 3,5 miljoen zelf. Zij deelt de kosten niet met Zwijndrecht.

Het besluit is op voorstel van de SGP-ChristenUnie nog verder uitgebreid met 6.000 vierkante meter. Het blijft een ongerept stukje natuur, waarin wel een pad gemaaid zal worden met doorsteekjes vanuit de wijk.

FACEBOOK (7 juni 2017) Wim van Pelt:

SGP-CU AMBACHT DOET IEDEREEN DE GROETEN

Dag Patrick van der Giessen van het CDA met je handen in het haar die er nooit geld voor zag! Goedemorgen Marjet Vogelaar en Ary Cramer van Gemeentebelangen! Leuk geroepen in de woestijn. Vaarwel Oene Doevendans van de VVD met je jeugdspeelpark. Ook best wel interessant meegebabbeld Marcel de Groot van D66 met je peren in je mandje tijdens de zomerparkdag! Maar wij, de fractie van de SGP-ChristenUnie gaan 9 maanden voor de verkiezingen toch echt met de eer strijken. Dag iedereen, zwaai maar met je handje! En tot de volgende verkiezingen! Nou, doei!

foto van Wim van Pelt.
Artikel: AD/De Dordtenaar, woensdag 7 juni 2017
Wim van Pelt In De Kombinatie van HI Ambacht poseert de fractie van de SGP-CU zelfverzekerd bij het Perenlaantje.
Gerard Baan
Gerard Baan Wij hadden toch al een perenpartij, die de peer als symbool had. Is dat nu ingepikt door D66?
Wim van Drongelen
Wim van Drongelen Is dat niet te vroeg gepiekt? Over 9 maanden is men dat wellicht alweer vergeten.

Wim van Pelt

Wim van Pelt Het wordt vast nog vaak herhaald,
Pearl Uyttenhove
Pearl Uyttenhove Niet als je integer het algemeen belang wilt dienen.