HENDRIK-IDO-AMBACHT. ASWH heeft in een boeiend duel met Rijnsburgse Boys aan het kortste eind getrokken. De Ambachters verloren in Rijnsburg (4-2) en lieten daarmee een kans liggen om te profiteren van puntverlies van de concurrentie. Al binnen het kwartier openden de thuisploeg de score, om vervolgens ver terug te zakken op eigen helft om ASWH het initiatief te laten nemen. Na de gelijkmaker door Robbert Olijfveld kreeg ASWH kort voor rust toch weer een goal tegen, waarna een vrij gelijkwaardige eerste helft met een onnodige achterstand werd afgesloten (2-1).

In de tweede helft was de kansenverhouding wel duidelijk in het voordeel van Rijnsburgse Boys, maar Jerry Tieleman bracht ASWH twintig minuten voor tijd toch langszij. Helaas was de vreugde van korte duur, want één minuut later was het al 3-2 en toen scheidsrechter Kloet in de slotfase wel erg makkelijk een strafschop aan de thuisploeg gaf, was het einde verhaal voor de Ambachters. Rijnsburgse Boys pakte deze kans met beide handen aan en bracht de marge weer op twee.

Door de nederlaag blijft ASWH, met 40 punten, op de vierde plaats staan. De ploeg heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de top 3 en staat op twee punten van koploper IJsselmeervogels (42 punten). De top 3 wordt verder volgemaakt door FC Lisse (42 punten) en Scheveningen (41 punten).

De deelnemers op een rijtje. De Topklasse, voorheen de hoogste afdeling in het amateurvoetbal, heet met ingang van dit seizoen Derde divisie. Dit uiteraard vanwege de komst van de nieuwe tweede divisie. Er is een zaterdag- en een zondagafdeling. In dit topic kunnen we de verrichtingen in de Derde divisie zaterdag volgen!