In alle Dordtse wijken is er een wijkkrant, gemaakt door bewoners van die wijk. In Sterrenburg is dat De Sterrenburger. Lezers waarderen de wijkkranten met gemiddeld een 7,6. Het leesgemak en de duidelijkheid scoort hoog (gemiddeld een 8,0). Maar ook de vormgeving (7,4) en de variatie van onderwerpen (7,3) scoren mooie rapportcijfers.

Er is een duidelijke voorkeur voor een papieren wijkkrant. Momenteel lezen vrijwel alle
lezers de papieren versie (97%). Ook in de nabije toekomst bestaat een voorkeur voor een
papieren versie.
Al deze informatie is te vinden in het onderzoek naar de wijkkranten van het Onderzoekcentrum Drechtsteden. De Dordtse wijkkranten bestaan overigens al weer 30 jaar!

Interesse wijkbewoners
Je wilt als redactie een aansprekende wijkkrant maken. Dan is het van belang om te weten in welke onderwerpen wijkbewoners geïnteresseerd zijn. Er zijn enige verschillen per wijk, maar over het algemeen is er vooral veel interesse in informatie over veranderingen in de wijk.
Ook ander wijknieuws en een activiteitenagenda (“wat is er de komende tijd te doen in de wijk?’) scoren hoog. Op enige afstand volgen “verslagen van activiteiten die in de wijk zijn geweest”, “ervaringen van bewoners” en “contactgegevens van instellingen in de wijk”.
Mensen die meededen aan het onderzoek noemden ook regelmatig de geschiedenis en het ontstaan van de wijk.
Meer weten? Lees de samenvatting van het onderzoek.

De Sterrenburger – een nieuw jasje
De Sterrenburger en De Nieuwe Dubbeldammer kregen al een nieuw uiterlijk. In het lezersonderzoek was ook al terug te vinden dat de lezers zo’n opfrisbeurt af en toe wel waarderen.
De nieuwe stijl an de kranten kwam er ook om het lezen op een beeldschermen te verbeteren. De wijkkranten worden ook beter leesbaar op mobiele apparaten.

In de nieuwe stijl van De Sterrenburger zie je verschillende subtiele en minder subtiele verwijzingen naar de sterren en de ruimte. In de achtergrond staan sterrenbeelden afgebeeld. Ook heeft De Sterrenburger nu een gekleurde ster als logo. Lees De Sterrenburger op het web.

Je kunt De Sterrenburger ook volgen op Facebook: www.facebook.com/sterrenburger.