Fc Dordrecht

DORDRECHT. De supporters van FC Dordrecht willen gaan protesteren bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen MVV. Een grote groep trouwe fans eist openheid van de directie en spreekt schande van het ontslag van twee vaste medewerkers, die volgens de fans het gezicht van de club zijn.

De supporters protesteren tegen het ontslag van clubiconen pr-medewerkster Elisa Kuster en cateringmedewerkster Kaatje van Gennip aka Kaatje van de keuken, van wie de contracten per 1 maart worden beëindigd. In het kielzog van Kuster, die onder meer de website en het clubblad verzorgt, dreigen vele anderen hun werkzaamheden voor de Jupiler League-club te stoppen. Ook overwegen de verontwaardigde fans de financieel armlastige en steeds falende club de rug toe te keren. Het bestuur zou ze totaal niet serieus nemen. Algemeen directeur Hans de Zeeuw laat weten dat het ontslag nodig was om de recente komst van commercieel directeur Rik Maaskant mogelijk te maken. FC Dordrecht gaat met een nieuwe werkwijze een andere wind varen om financieel weer op orde te komen.

Supporter Frank Berkhout, die het Twitterkanaal van FC Dordrecht bijhoudt, trekt aan de bel. ,,Er is een totaal gevoel van desinteresse. Je ziet supporters afhaken die  al jaren komen.” Volgens Rolin den Heijer is ‘de animo bij supporters tot de bodem gezakt’. ,,We worden amper serieus genomen. We horen niets, er is geen koers. Het rommelt. Met het ontslag van Elisa en Kaatje wordt FC Dordt ontdaan van haar ziel.”

Eind vorig jaar ontvouwde De Zeeuw, opvolger van Ad Heijsman, de plannen voor de renovatie van het stadion binnen de vorming van een groot sportpark met omliggende clubs én OMC. Sindsdien is het stil, tot grote ergernis van diezelfde morrende fans. De Zeeuw belooft nu om binnen twee of drie weken met de eerste schetsen voor de vernieuwing van het stadion te komen. Volgens hem is het nog wachten op een handtekening voor de financiering en volgt daarna overleg met de gemeente. Geschatte kosten: zo’n 6,2 miljoen euro. Den Heijer hoopt ondertussen dat de directie de fans meer betrekt bij alles.

Enkele reacties via Facebook:

Irene Koene (VVD): Beste Hans de Zeeuw, prima om de boel op orde te krijgen bij FC Dordrecht. En dat daarvoor ook besluiten genomen moeten worden die niet leuk zijn snap ik ook. Maar twee dames ontslaan om een commercieel directeur te kunnen betalen is best gek. De dames houden al jaren de basis in stand en dat is iets wat ik een commercieel directeur niet zie doen. Daarnaast hoort een commercieel directeur zichzelf terug te verdienen. Maar goed, ook dat is nog tot daar aan toe. Wat echt heel erg fout is, is een uitspraak als deze doen over de supporters. Mijn seizoenskaart heb ik gewoon betaald, net als alles andere kaarthouders. En voor veel mensen is dat best een hoop geld. We kunnen ook allemaal wegblijven natuurlijk, dan zit je daar met een handjevol mensen die geïnvesteerd hebben in de club. Mogen jullie met elkaar de spelers aanmoedigen. Komt het vast goed. De tweede divisie is best aardig denk ik…

Ronald Portier (SP):Mensen op de werkvloer ontslaan om een commercieel directeur aan te stellen: FC Dordrecht probeert triest veel op een gewoon kapitalistisch bedrijf, of misschien juist uit een op de rails gelopen ambtelijke organisatie te lijken…

Ron van Dijk: Eerst maar eens Marco Boogers terugbrengen in oude staat. Dat is het belangrijkste. Marco weer op te tribune, in de kleedkamer etc. Hij is het geweten van de club en wil zijn gevoel overbrengen. Destijds was trainer Evers er niet van gecharmeerd. Jammer, de goede man had de goede intenties van Boogers moeten begrijpen. Sterker nog hij had er wat van kunnen leren.