“Heb jij ook een wens ingediend voor het nieuwe Stadspark Dordrecht? Ruim 400 wensen ontvingen we”, zo schrijft de gemeente Dordrecht op hun Facebook-pagina.” Wat willen Dordtenaren graag zien en doen in dat hele grote park, waar ook het Sterrenburgpark op aan gaat sluiten?

De gemeente werkt de komende jaren aan dat grote Stadspark XXL. Via een (digitale) wensboom konden de inwoners van de hele stad laten weten wat hun wensen zijn. Dat leverde deze reacties op: “Dordtenaren willen vooral lekker actief bezig kunnen zijn. Spelen, wandelen, skeeleren, fietsen, hardlopen. En voor veel inwoners is een stukje park speciaal voor honden een grote wens. Ook een stilte- en gedenkplek werd genoemd. Veel Dordtenaren vinden dat er voldoende ruimte moet zijn voor planten en dieren. En de mensen willen daarvan kunnen genieten. Dus wandelen over natuurlijke paden met voldoende bankjes en prullenbakken. Bovendien moet het park goed toegankelijk zijn voor iedereen.”

Straks reageren op een voorlopig ontwerp
Met alle verzamelde ideeën maakt de gemeente een voorlopig ontwerp. Idee is die eerste ontwerpen te bespreken met de stad in de loop van 2023. “Dat doen we op verschillende manieren en met iedereen die dit wil. Via diverse media nodigen we je uit om over de eerste ontwerpen mee te praten.”

Sterrenburgpark sluit aan
Dat nieuwe Stadspark XXL begint straks al bij de Nieuwe Dordtse Biesbosch (vanaf de Zeedijk), ten zuiden van Sterrenburg. De hele grote groene zone loopt door tot aan het Wantij (bij de Staart). In dat gebied liggen al veel parken en sportparken.
De zuidkant van Stadspark XXL komt dus tussen Sterrenburg en Dubbeldam. Het Sterrenburgpark wordt ook aangesloten.
In het Sterrenburgpark zijn al veel van de voorzieningen die Dordtenaren nu ook noemen als wens. Ruimte om te spelen en bewegen, goede voorzieningen voor honden, ruimte voor groen en dieren, wandelpaden met bankjes en prullenbakken. Het Sterrenburgpark heeft bovendien het Tuinhuis, waar je lekker wat kunt eten of drinken en waar ook de bibliotheek is te vinden.
Hoe het Sterrenburgpark precies wordt aangesloten is nog niet bekend, maar er zijn bijvoorbeeld al ideeën voor een verbinding tussen woonbuurtjes bij de Minnaertweg en Sportpark Schenkeldijk.

Wil je op de hoogte blijven? Kijk op www.stadsparkdordrecht.nl.

Zie ook de PDF op https://northsearegion.eu/media/18739/1-dordwijkzone.pdf.