Zicht op Dordrecht (foto: Gertjan Kleinpaste)

Ik ben verliefd op Dordrecht. Het is een stad die ik echt in mijn hart heb gesloten. Toch komt over een aantal maanden het moment dat Jacqueline en ik na zo’n tien jaar Dordrecht gaan verlaten. Met pijn in het hart. Onze periode in Dordrecht heeft ons heel veel gebracht. Wij voelden ons hier, vanaf de eerste dag dat wij er kwamen wonen, ongelooflijk thuis. Dat komt niet in de laatste plaats door de vele lieve mensen die in Dordt op ons pad kwamen. Via al die mensen heette de stad ons warm en heel hartelijk welkom.

Er dient zich echter een nieuw avontuur aan. Jacqueline werkt inmiddels al een tijdje bij de Gasunie in Groningen en die reistijd en het regelmatige verblijf in een hotel vinden wij allebei niet bijster gezellig. En ach, leraren Nederlands zijn overal hard nodig.
Komende zomer lonkt er dus een nieuwe einder. Een andere horizon. Niet langer randstedelijk, maar weids en vlak. We verhuizen naar Friesland.

We sluiten komende zomer een heel mooie periode in ons leven af. Partir c’est mourir un peu. De stad, de vele lieve mensen dragen wij mee in ons hart. Een dierbaar fundament om ons nieuwe avontuur te stutten. We zijn daar intens dankbaar voor. Het duurt weliswaar nog een aantal maanden, maar ‘time flies when you’e having fun’. Voor je ‘t weet, is het dus zomer.