Wie in Sterrenburg wil er meepraten? Thema is: hoe gezond is de leefomgeving in de wijk. Is jouw straat of buurt zo ingericht dat dat bijdraagt aan gezondheid? – aantrekkelijk, groen, veilig. Hoe beleef je jouw straat en buurt? Wat kan er anders of beter? Op donderdag 10 maart gaan we daarover in gesprek. Doe je mee?

Buurtwerk, gemeente en RIVM werken hierbij samen. We zoeken ongeveer 15 Sterrenburgers die willen vertellen hoe gezond hun straat of buurt is? Praat jij mee? Alle leeftijden zijn welkom.
We gaan samen in gesprek over bijvoorbeeld mogelijkheden om te bewegen, sporten en spelen. Is het eenvoudig om buurtbewoners te ontmoeten? Is het openbaar groen in de buurt prettig? Zijn er genoeg voorzieningen? Kun je veilig door de wijk lopen en fietsen? Hoe zit het met luchtverontreiniging en geluidsoverlast?

De buurt beleven
Een goede inrichting van de buurt is belangrijk. Maar het gaat ook om beleving. Vind je jouw buurt aantrekkelijk? Voel je je prettig als je wandelt of fietst naar bijvoorbeeld het Sterrenburgpark, het winkelcentrum, naar school, of naar de huisarts of fysiotherapeut. Kom je leuke mensen tegen?

Wie weet dat het best?
We weten een heleboel over Sterrenburg en over gezondheid in de wijk. Maar de bewoners van de wijk kunnen zelf natuurlijk het best vertellen hoe gezond hun buurt is. Door er samen over te praten zien we misschien nog kansen voor verbetering? Dit gesprek helpt om de gezondheid in Sterrenburg te vergroten.

Positieve gezondheid
Gezondheid gaat om niet ziek zijn, maar er is zo veel meer. We hebben het tegenwoordig vaak over positieve gezondheid. Denk daarbij aan bijvoorbeeld mentaal goed in je vel zitten, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving en je dagelijks functioneren.

Meedoen? Aanmelden
Vind je  het leuk om mee te praten? Laat het weten via Léonie Aarts van Buurtwerk, leonieaarts@buurtwerkdordrecht.nl.
Het gesprek met een groep Sterrenburgers is in Cultureel Centrum Sterrenburg, op donderdag 10 maart in de middag. Na aanmelding krijg je meer informatie.
Idee is om vooraf samen te lunchen en er is een klein cadeautje van het RIVM voor de deelnemers.

We zoeken vooral deelnemers uit dit deel van Sterrenburg.