Videograaf Bob Rekelhof en Simone Kunstig in gesprek.

Het was weer een mooi weekend in Dordt. In het knusse theater van Inter Amicos, kon je zaterdag genieten van het improvisatie theater van FijnDankuWel met de titel De Impromix. De Trinitatiskapel was het decor van het nieuwe concept van Bibelot, Opwaarts genaamd. Neoklassieke muziek waarbij het publiek liggend kijkt naar visuals op het plafond en de muren. Deze eerste editie bracht Pieter de graaf zijn nieuwe album Equinox ten gehore. Jammer dat ik er zelf niet bij was. Volgens mijn vriend David Timmer en zijn vrouw Eva was het een geweldige, inspirerende ervaring.

Waar ik wel dit hele weekend te vinden was, is in Door. Het was weer een druk weekend variërend van jamsessies voor ouderen tot kampvuur sessies. Afgelopen vrijdag begon het weekend, zoals ieder weekend t/m september, met de Stemmentuin. Vorig weekend was ik hier ook bij aanwezig, dit keer was het compleet anders. Dit maakt het voor mij zo leuk om het als mijn weekend kickstart te bezoeken. Mede organisator Ed van Dijk maakte zijn debuut als singer songwriter ‘Eduard’. Met prachtige kleine liedjes die mij deden denken aan Spinvis, betoverde hij het in grote getalen aanwezige publiek. Verteller van dienst was Pauline T Jong-Wetselaar. Vol overgave bracht ze haar eigen sprookjes ten gehore.

Aanstaande vrijdag 16 juli, speelt Gerben Gerrit Verhaar zijn mooiste liedjes en vertelt kunstenaar Paul Schmitz. Wil je daar bij zijn klik dan op deze link.

Ed van Dijk
Pauline T Jong-Wetselaar

Iedere week van 3 juli tot 14 augustus, organiseert Door i.s.m. Sander Brugman De zomer Door. een concert reeks die anders is omdat er na het concert een mogelijkheid is om vragen te stellen o.l.v. een presentator. Het zijn hoofdzakelijk Dordtse acts die plaats nemen op het podium. Afgelopen zaterdag 10 juli, stond in het teken van de album release van The Arthurs. Ze speelden aanstekelijke rock songs van hun nieuwe album Glass. In een uitverkochte zaal bracht de band die al sinds 2004 bestaat, hun eerlijke liedjes met vuige gitaren. Frontman Robin den Drijver en zijn band, genoten zichtbaar, net als het publiek dat voornamelijk uit fans bestond, van een mooie release party. Na afloop was er de mogelijkheid vragen te stellen aan Robin onder de vakkundige leiding van presentator Lars de Wit.

The Arthurs in Door

De Zondag stond in het teken van de tweede editie van Buitengallerij. Een samenwerking tusen Door en Iconoclash mede mogelijk gemaakt door de gemeente, waarbij 8 panelen door wisselende artiesten worden voorzien van kunst. Het bijzondere aan dit project, het gebeurt buiten en is dus voor iedereen te bezoeken. Iets waar Iconoclash al langer om bekend staat, met hun geweldige muurschilderingen in onze stad. Dit weekend was het de beurt aan Vermeulen en Dubbeldam die met hun lampenkappen prachtige installaties bouwen. Simone Kunstig die samen met andere kunstenaars gedeelde panelen schildert. Renée van de Kerkhof die prachtige handen schilderde in felle kleuren en Elvira van Bochove die een schilderij aan het maken is dat nog vol in ontwikkeling is. Het is een wisselende expositie die gemiddeld 1,5 a 2 maanden blijft staan, waarna het wordt overgeschilderd en klaar gemaakt voor de volgende kunstenaar. Een prachtig project dat na dit weekend nog tenminste twee keer zal plaatsvinden. Wil jij op de hoogte blijven, volg dan de Facebook pagina’s van Door en Iconoclash via deze links.

Jolande Vermeulen & Donie Dubbeldam druk in de weer met hun kappen.