Na 45 jaar komt er een einde aan de Papendrechts basketbalvereniging Flush ’72. De laatste jaren werd het steeds moeilijker om zelfstandig te functioneren, zo schrijft de club in een verklaring. Op 31 mei 2017 behaalt Flush’72 de eindstreep.

PAPENDRECHT. In goed overleg met het bestuur hebben een aantal vrijwilligers de mogelijkheden onderzocht om samen te werken met een basketbalvereniging in de nabije omgeving van Papendrecht. Deze ‘fusie-commissie’ heeft voor de toekomst afspraken kunnen maken met basketbalvereniging Rowic in Dordrecht. Hiermee is een doorstart gerealiseerd voor de basketbalsport in Papendrecht.

Concreet verandert 1 juni 2017 de naam Flush ’72 in Rowic Papendrecht. De jeugd van 8 t/m 18 jaar kan onder deze naam blijven trainen en spelen in Papendrecht in de sporthal van het Willem de Zwijger college. Vanuit Rowic Dordrecht worden enkele teams (technisch) ondersteund. Zowel het bestuur als de commissie zijn Rowic erkentelijk voor deze oplossing. “Hiermee is de geweldige inzet van alle vrijwilligers in de achterliggende jaren beloond en kunnen we hierop verder bouwen. Onze dank gaat ook uit naar de sponsors die het basketballen mogelijk maakten. We denken dan in de eerste plaats aan onze hoofdsponsor Van ’t Hoff Autoschade in Papendrecht.”, zo laat de basketbalvereniging weten.

Om de Papendrechtse jeugd gelegenheid te bieden om te basketballen zal Rowic Papendrecht sportieve activiteiten en evenementen organiseren. De jeugd welkom om vrijblijvend enkele trainingsavonden bij te wonen.