“Een onmogelijkheid is een mogelijkheid die je nog niet begrijpt”. Het citaat komt uit een film die ik in de kerstvakantie gezellig thuis met m’n lief bekeek.

Ik moest er ineens aan denken in de voorbereiding van Via Cultura Live van komende donderdagavond (13 januari van 20.00 tot 22.00 uur). Ik praat die avond met Mariska Wagner van de stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met Selma Steenhuisen die voor deze stichting de ‘Masterclass sociaal ondernemen’ verzorgde en met heel uiteenlopende ondernemers die met elkaar gemeen hebben dat zij deelnamen aan deze Masterclass.

Ik was zelf ook een van de deelnemers en leerde tijdens de bijeenkomsten bevlogen ondernemers kennen die door roeien en ruiten gaan om met hun idee de wereld een stukje beter en mooier te maken en dat absoluut te doen slagen. Die niet weten van ophouden en die wat nauwelijks mogelijk lijkt mogelijk willen maken.

Het is het type ondernemer dat kleur geeft aan onze stad. Een aparte league. Ze spelen vaak een ander spel. Al is het bij hen ook puur ondernemerschap dat het drijft. Donderdagavond zitten ze aan tafel dus. Deze smaakmakers in het Dordtse. Via een livestream op Facebook meteen te bekijken. Gewoon doen! Krijg je geen spijt van. Vooral ook omdat de gesprekken worden onderbroken door fraaie nummers van Glitterball Experience. Die wilde ik dolgraag weer eens op het podium bij Via Cultura.

Donderdagavond 13 januari praat ik dus met sociaal ondernemers in Via Cultura Live van 20.00 tot 22.00 uur. En Glitterball Experience komt, zoals gezegd, voor ons optreden.

(Foto: Gertjan Kleinpaste)