Foto: www.robvanderpas.nl/

Het was een emotioneel weerzien met het podium. Voor het eerst sinds mijn ongeval 3 jaar geleden kon ik lopend mijn werk als presentator van een groot evenement uitvoeren. En wat een geweldig feest was het. De sfeer was vanaf het moment dat ik het terrein betrad ontspannen met een mooi vleugje nostalgie. Natuurlijk is het geen Big Rivers maar het komt een eind in de buurt qua sfeer, binnen de mogelijkheden. Bij binnenkomst zorgde  Brassociety voor het festival gevoel met hun feestelijke New Orleans klanken. Nadat de gasten waren geplaceerd op de tribunes of de prachtige loge plekken aan het water, kon het feest los. aan alles was gedacht. Middels een QR code op je stoel of tafel kon je drankjes en hapjes bestellen die keurig werden bezorgt door een medewerker. DJ Jopiee van DJ collectief Zwarte Lola zorgde dat er de gehele dag tussen de live acts door een lekker muziekje te horen was.

De eerste Live act was Dr. (Justin😉) Justice and the Smooth operators, met hun aanstekelijke en sexy liedjes zorgden ze meteen voor het ‘hete’ sfeertje. Je kunt er niet omheen dat dit een band is die op elk podium zorgt voor een feelgood feestje. Een feestje bouwen deden ze met hun in glitter gehulde zangeressen en Frontman Dr. Justice op zijn chromen Keytar. Zeker tijdens hun tweede optreden van de dag, was het voor de bezoekers erg lastig om te blijven zitten.

Foto: Rob van der Pas

Omdat Stringfever vanwege Corona maatregelen niet kon afreizen vanuit Engeland werd The Wanderers gevraagd om deze vacature op te vullen. Dat deden ze met verve vanaf de oude veerpont waarmee ze het terrein werden opgevaren. Naast hun Rock n Roll repertoire, speelden ze uiteraard ook de titelsong die Maarten Teekens voor dit evenement schreef.

Voor een mooi intermezzo tussen de muziek door, zorgden de acrobaten van Bencha theater. Het spektakelstuk vanaf het dak van Kinepolis werd met grote precisie uitgevoerd. De abseilende artiesten brachten een indrukwekkende variatie van dans en acrobatie. Vooral hun laatste optreden bij het vallen van de avond was erg indrukwekkend.

Foto: Rob van der pas

Het moment waar iedereen op zat te wachten, de hoofdact Typhoon. Tijdens het eerste optreden hadden ze heel even tijd nodig om het publiek van deze afstand aan de gang te krijgen. Dat maakten ze gaandeweg het optreden helemaal goed en zeker het tweede optreden ging volledig los. Het publiek bleef netjes op hun plaatsen maar een dansje op de plaats was niet te onderdrukken, gelukkig bleef wel alles op een veilige 1,5 meter. Je kon goed merken dat zowel de artiesten als het publiek de interactie met elkaar hadden gemist en dat werd ruimschoots ingehaald. De energieke band met Dordtse top gitarist Nick Croes en podium beest Typhoon maakten er één groot feest van. De frontman raakte zo oververhit dat hij na afloop een frisse duik in de rivier nam om af te koelen. Alles onder toezicht van de reddingsbrigade die de gehele dag de veiligheid waarborgde van bezoekers en artiesten.

Foto: Rob van der Pas

Het avondprogramma was van een heel ander kaliber maar zeker niet minder feestelijk. Jarenlang had directeur Liselotte Gatzen de wens een Hollandse avond te organiseren en die gelegenheid was nu. Stef Ekkel, René Schuurmans en Jacques Herb, zorgden voor een geweldig feest van herkenning en een hoog meezing gehalte. Alle remmen gingen los bij het in grote getalen aanwezige publiek. Na de nodige biertjes en witte wijntjes met ijs kon het haast niet anders dan een echte Hollandse avond vol gezelligheid, veel lol en samenzijn met vrienden en familie worden. Een groot succes dat zeker vaker gevierd zou mogen worden in het Dordtse. De hilarische en geweldige Drag toilet juffrouw zorgde met haar snoepjes en gezelligheid dat zelfs als je een plasje moest doen het feest er vanaf spatte.

De gehele dag is zonder een onvertogen woord of incidentjes verlopen. Dat is een groot compliment waard naar de vrijwilligers, beveiliging en organisatie. Proficiat Inventors en op naar Big Rivers 2022.