Geert ter Steeg was de eerste gast in de serie Zomereditie in 2020.

Ook deze zomer maakt het team van Via Cultura afleverigen van ‘Zomereditie’. Vorig jaar ontving presentator Gertjan Kleinpaste achtereenvolgens: Geert ter Steeg, Riet Duykers, Arina Nickolson, Marjolein Meijers en Gerhard Lentink.

Dit seizoen komen er vier afleveringen. Op 5, 12 en 19 augustus en op 2 september. De formule is gelijk aan vorig jaar. Één hoofdgast, twee uur lang geïnterviewd. Met uiteraard een live muziek-act. Er kan – met inachtneming van de anderhalve meter – beperkt publiek bij aanwezig zijn. We vragen geen entree, maar vrijwillig doneren, wordt zeer gewaardeerd.

Dit seizoen ontvangt Via Cultura de volgende gasten:

5 augustus : Kees Thies/muziek Nova Novella
12 augustus: Nicolas Mansfield/muziek Hollands Diep (Summerschool)
19 augustus: Mariët van Dalsum/live-act is nog niet bekend
2 september : Johan Fretz/muziek Eef van ‘t Hoen

Een mooie line-up weer in dit seizoen. Nicolas Mansfield was artistiek leider van de Nederlandse Reisopera en met Hollands Diep wordt dat een ‘opera feestje’. Johan Fretz is theatermaker, columnist in het Parool en auteur van ‘Onder de Paramariboom’ en geboren in Dordrecht. Mariët van Dalsum behoeft nauwelijks een nadere introductie. Haar verdienste voor het poppenspel is internationaal vermaard. Kees Thies kennen we natuurlijk al jaren als de dagelijkse columnist in AD de Dordtenaar.

Zomereditie wordt live van 20.00 tot 22.00 uur vanuit de Biesboschhal gemaakt en direct op Facebook uitgezonden. Evenals vorig jaar wordt het programma gepresenteerd door Gertjan Kleinpaste. Publiek wordt verzocht zich van tevoren aan te melden met een mailtje aan gjk1960@hotmail.com en om 19.30 uur aanwezig te zijn.