Xing Popcore is vrijdag te zien bij RTL4. Het popkoor doet mee aan tv-programma Holland’s Got Talent, waarvan die avond de tweede aflevering te zien is.

DORDRECHT. De opnames van de RTL4-talentenjacht vonden al in februari plaats, maar al die tijd moesten de 50 koorleden zwijgen over hun deelname. ,,Dat was heel moeilijk, want het was geweldig om mee te maken’’, zegt Ton van Doorn namens het koor.

Het koor, dat een repertoire met stevige rocknummers heeft en onder leiding staat van Jan Plomp, hoopt door de uitzending op meer naamsbekendheid en daardoor meer boekingen. De winnaar sleept veel publiciteit en een bedrag van 25.000 euro in de wacht. Xing zou dat bedrag willen gebruiken voor het eigen concert dat het koor gepland heeft voor maart volgend jaar in Bibelot.

Xing Popcore maakt indruk op de jury met het nummer ‘Love Runs Out’ van OneRepublic tijdens de audities van Holland’s Got Talent.

Video: Holland’s Got Talent

https://www.youtube.com/watch?v=652Ttt1dOzY

FACEBOOK
Natuurlijk voor onze volgers een aantal “behind the scenes” voordat de opnames begonnen bij Holland’s Got Talent
🙂 19 februari j.l. Zwolle — met Ellen van Honschoten.
Hans ArdonGeweldig!!
XING bracht in de halve finale het nummer Streets van de Nederlandse band Kensington ten gehore. De Dordtenaren hebben nog een kleine kans op een eindzege: het publiek kan nog stemmen op de afvallers. Wie de meeste stemmen krijgt, doet alsnog mee in de finale.