Deze week zal Drechtstadsboer een leuk evenement uitlichten waar de organisatie bij betrokken is. Namelijk: Wortelschieten! Wortelschieten brengt studenten van de koksopleiding van het Dordrechtse Da Vinci College samen met nieuwe Nederlanders. Gedurende een traject leren de nieuwe Nederlanders en studenten elkaar over elkanders cultuur en eetgewoonten. Hierbij worden ze ook gestimuleerd om oplossingen te vinden voor voedseluitdagingen en het bevorderen van de participatie van nieuwkomers.

Wortelschieten is een groot project dat 7 weken lang duurt. Gedurende die weken komen de studenten en nieuwe Nederlanders eens per week samen en leren zij over een bepaald thema. Een thema dat bijvoorbeeld aan bod komt is het thema Kruisbestuiving. Hierbij gaan de studenten en nieuwe Nederlanders met elkaar om de tafel zitten en proeven zij van elkaars eetculturen.

Dit project loopt nog en de afsluiting zal plaatsvinden op dinsdag 29 juni in de Standlandbouwkas De Oude Beer. Wil je meer weten over dit project of een sfeerimpressie opdoen? Kijk dan op de instagram @drechtstadsboer en @wortelschieten.