De groepsfoto van Worlds Collide is genomen in de Salisbury Sound studio van Fred Tollenaar. Op dat moment nog in Dordrecht. Tegenwoordig in Zwijndrecht. Ik denk 1976. Ik zit links daarna Jack Barendrecht, (zie foto) Rob den Engelsen, Janko Barut (helaas in 2016 overleden) en Meindert Muilenburg. 

DORDRECHT. Bron (& tekst): Ton Notenboom.

Jack heeft jaren, tot 2013 de muziekwinkel gehad op de hoek Toulonselaan.

Rond zijn 65e heeft Jack in 2013 muzikaal Dordrecht de rug toegekeerd na de sluiting van zijn muziekzaak Music Supply (na bijna 31 jaar) op de hoek van de Toulonselaan rotonde.
Jack Barendrecht zat toen al een halve eeuw in de muziek, want op zijn vijftiende jaar begon de geboren Dordtenaar in een bandje.
Jack verhuisd naar de provincie Groningen, maar wil wel met een afstand van meer dan 260 km in Dordrecht actief blijven. Dat zal wennen zijn voor hem en mensen, die hem als muzikant nog hebben meegemaakt in Dordrecht.
Hij zegt: “Ik ben een rasechte Dordtenaar die al vroeg bezig was met muziek. Vanaf de lagere school al.
Met m’n vijftiende had ik een eerste bandje en speelde met Jan Reehorst en Dick Meier in een slaapkamer op een jukeboxversterker. Je stond weleens onder stroom, maar dat was toentertijd gewoon. Daarna had ik meerdere bandjes.
Bert Besemer beschrijft dat in zijn Popboek. Ook heb ik met plezier tien jaar lang in de Stichting Amateurmuziek gezeten. Ook dat was mooi. Met anderen was ik actief voor de Zomertuin en concerten met amateurbands in Kunstmin.
Het Folkfestival was daar een onderdeel van. Ik heb aan deze leuke tijd goede heirnneringen. Op een bepaald moment zo rond 1980 kwamen er andere wegen bij. Ik begon een beetje geluid te verhuren.
Zo kwam ik ook bij muziekzaken terecht. Ik kwam vaak bij Cees Miller (Cor Melger) aan de Singel. Dat was een leuk klein muziekwinkeltje.
Daarna ging Cor naar Statenplein en begon daar Soundcentre met Bronsema orgels: Melofesta. Dat duurde twee jaar. Zo is Cor Melger op het Vrieseplein begonnen met Music Gallery.
Daar had ik mijn eerste muziekbaan. Dolgelukkig was ik.” Op een bepaald moment kwam er een nieuwe kans: ik begon zelf met Music Supply op de Toulonselaan op 6 november 1982. Dat is alweer 30 jaar geleden. Ik heb hier een prachtige tijd gehad.
Maar ik ga nu echt stoppen met Music Supply en ga uitverkoop houden en met pensioen. Ik heb er vijftig jaar muziek maken en verkopen op zitten. Ik ga straks in Groningen wonen bij de Waddenzee samen met mijn lieve vrouw Margo”, aldus Jack Barendrecht.