Foto: Ina Rogge

Ineens leefden we in een witte wereld. Daar hadden we toch lang op moeten wachten. De waarschuwingen voor extremiteiten gonsden over Social Media. De Nederlandse Spoorwegen tonen bij het eerste sneeuwvlokje een opvallende gelijkenis met een schildpad die op de rug ligt.

Op Twitter zag ik een gezinsportretje in de sneeuw van de burgemeester, echtgenote en dochtertje. Warm gekleed. De beste man oogde ineens jeugdiger en spontaner dan in pak met stropdas. Laat de winter wat dat betreft maar even voortduren.

Ik ben zelf niet op m’n best in dit jaargetijde. Kou en gedoe. Niet m’n favoriete zaken. De prille zonnestralen van de lente; ik kan nauwelijks wachten. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. In Via Cultura Weekendmagazine neem ik er alvast een voorschot op. Nieuwe geluiden. Afgelopen vrijdag was dat het geluid van Matthijs Pontier van de Piratenpartij. Komende vrijdag ontvang ik Sarah de Koff van Volt Nederland. Daarna volgen nog Code Oranje, Bij1 en Splinter.

In tal van gemeenten hebben burgemeesters er een hele kluif aan om die verkiezingen ordentelijk te organiseren en straks goed en coronaproof te doen verlopen. Wouter Kolff straalt vertrouwen uit en maakte er al melding van twee stemlokalen meer te hebben dan bij de vorige verkiezingen. Wel zijn er, naar het schijnt, nog vrijwilligers nodig die in zo’n stemlokaal de kiezer willen ontvangen. Kijk gerust op de gemeentelijke website of dat iets voor jou is.

In deze witte wereld nestel ik mij op de bank. Omringd door boeken. Een wonderbaarlijk politicus. Leugen & Waarheid. En dat prachtige boek over de visie op de Dordtse Spoorzone. Mocht dat laatste jouw interesse wekken, luister dan op Spotify-Dordtse Podcasts Via Cultura Live eens terug van donderdagavond 4 februari. Daar werd uitgebreid ingegaan op al die plannen. Beker warme chocolademelk met slagroom erbij en dan komt u die winterdag wel door.