Vorig jaar werd de hoogste zonnebloem in Dordrecht ruim 4 meter hoog. Doe jij dit jaar ook mee aan de wedstrijd. Zonnebloemen zijn niet alleen heel erg mooi. Het zijn ook aantrekkelijke planten voor bijen en hommels. En zo helpen we met elkaar de natuur in de stad een handje.

Meedoen is makkelijk
Je kunt nu de zonnebloemzaden in de grond te stoppen. Wil je weten hoe je een zonnebloem zaait en de hoogte in krijgt? Bekijk dan het instructiefilmpje.

De spelregels
Schrijf je vóór eind juni in om mee te doen aan de wedstrijd, door een mailtje te sturen naar wijmakendordtgroen@dordrecht.nl.
Eind augustus ontvang je dan bericht met de vraag om de lengte van je zonnebloem door te geven. Zit jouw zonnebloem in de top-3? Dan komt de jury bij je langs om jouw zonnebloem officieel op te meten.
De winnaar wint een mooie foto van zichzelf bij de zonnebloem, gratis tuinadvies van de Tuincoach en een cadeaubon. Heel veel tuinadvies en nog veel meer is te vinden op https://groenblauwdordrecht.nl.

#hoogstevandordt
Deel de foto’s van jouw zonnebloem die steeds hoger groeit regelmatig op sociale media met de hashtag #hoogstevandordt. Dan kan iedereen meegenieten van jouw zonnebloemen.