Bewegen en wandelen in natuur en groen bleef gelukkig populair, ook in coronatijd. De wens om met meer wandelaars samen te komen bleef groot. Dat is veel gezelliger. In Sterrenburg kan dat nu, samen wandelen. Gratis. Dus aanmelden maar…

“Nog deze maand willen we vanuit de Tuin van Sterrenburg in Dordrecht starten met een drietal nieuwe wekelijkse wandelgroepen”, vertelt Pieter Baanvinger van de Tuin van Sterrenburg. Deelnemen is gratis en goed voor je gezondheid. De coronaregels zijn gelukkig weer verder versoepeld. Dat betekent dat samen wandelen (wel 1,5 m afstand houden) weer kan. Lekker met elkaar naar buiten!

Drie soorten wandelingen
Iedereen die niet meer zo heel snel loopt, kan meedoen aan de rollator-wandeling. Je mag het rustig aan doen. Ook als je een stok of een rollator nodig hebt, ben je van harte welkom. Ook rolstoelers zijn welkom. De wandeling is in het Sterrenburgpark.

De Gezond Natuur Wandeling van ongeveer een uur, is in een rustig tempo. Ook beginnende wandelaars kunnen aansluiten. Onderweg hoor je meer over de natuur en het groen. Er wordt gewandeld in de hele wijk, langs al het mooie groen.

Interesse in een wat langere of meer uitdagende wandeling, van ongeveer 1,5 a 2 uur? Sluit dan aan bij de wandeling van Vitamine W. Die is in een wat steviger tempo. Wandelen kan in de wijk of je gaat naar de Nieuwe Dordtse Biesbosch.
Op die manier is er voor iedereen een passende wandeling in en rond Sterrenburg.

Vrijwilligers
“We zijn nog op zoek naar vrijwilligers”, vertelt Pieter, “die ons willen helpen om de wekelijkse natuurwandeling te begeleiden. Vrijwilligers krijgen een korte cursus aangeboden: natuurbeleving (door IVN), wandelbegeleiding (van wandelbond KWBN) en EHBO.

Aanmelden en vragen stellen
In de flyer staat meer informatie. Wil je nog een vraag stellen. Heb je interesse om mee te wandelen? Wil je misschien wel vrijwilliger worden? Stuur een berichtje naar Pieter Baanvinger, info@pieterbaanvinger.nl.

Deze wandelgroepen zijn een initiatief van de Tuin van Sterrenburg, Stichting Gezond Natuur Wandelen, Het Spectrum, Vitamine W en de gemeente Dordecht.
Alle Sterrenburgers en wandelaars die graag kennis maken met al het groen en de natuur van Sterrenburg, zijn van harte welkom.