Vrijdag 30 juli om 13.00 uur start de eerste wandeling van Gezond Natuur Wandelen in Sterrenburg. Iedereen kan gratis meedoen. Er zijn nog twee andere soorten wandelingen vanaf het Tuinhuis in het Sterrenburgpark. Meer nieuwe deelnemers, maar ook vrijwilligers voor de begeleiding zijn van harte welkom.

Er zijn inmiddels al zo veel aanmeldingen, dat er meerdere groepen zouden kunnen starten. Maar dan zijn er ook meer vrijwilligers nodig, om te begeleiden. Er zijn nu twee enthousiaste vrijwilligers gevonden: Wil van Ewijk en Corrie Bettinger. Wil begeleidt de groep die vrijdag van start gaat.

De wandelaars verzamelen bij het Tuinhuis in het Sterrenburgpark (Jagerweg 1a), aan de kant van het park (bij het terras en de picknicktafels). De wandeling van ongeveer een uur gaat langs al het groen in Sterrenburg. De situatie met corona vraagt nog wel om afstand houden.
Rond 14.00 uur is de wandelgroep terug bij het Tuinhuis. Daar is eventueel gelegenheid voor een drankje. Ook is er een openbaar toilet.

Nog meer wandelgroepen
De andere wandelingen vanaf het Tuinhuis zijn ook al gestart. Er is een stevigere wandeling van 1,5 uur op woensdagmiddag. De begeleiding is door Corine Bouma van Vitamine W.
Op donderdagmiddag is er de rollatorwandeling. Iedereen die een rustige wandeling wil maken door het Sterrenburgpark, is van harte welkom. Meedoen kan ook met wandelstok, rollator of rolstoel. Er is begeleiding door een medewerker van Het Spectrum.

Meer weten of aanmelden als wandelaar of vrijwilliger?
Wil je meer weten over wandelen in Sterrenburg? Neem zeker contact op via Pieter Baanvinger, info@pieterbaanvinger.nl.

In de folder staat meer informatie. Ook over vrijwilliger worden voor Gezond Natuur Wandelen. Om de wekelijkse wandelingen gratis aan te kunnen blijven bieden, zijn enthousiaste vrijwillige begeleiders nodig. Mocht je geïnteresseerd zijn om bijvoorbeeld 1 of 2 keer per maand een wandelgroep te begeleiden? Meld je dan vrijblijvend aan. Vrijwilligers krijgen een korte cursus aangeboden: natuurbeleving (door IVN), wandelbegeleiding (van wandelbond KWBN) en EHBO.