Van 19 tot en met 25 maart is het weer Dordt Schoon. Tijdens deze actieweek gaan Dordtenaren met een afvalgrijper de straat op om de stad een stukje schoner te maken. Doe je ook mee?

Rondslingerend vuil is ook in Dordrecht nog steeds een probleem. Gelukkig zetten steeds meer Dordtenaren zich de laatste jaren in voor een schone stad. Dat doen ze bijvoorbeeld als Dordtse Doorpakker.

Help jij ook een handje mee tijdens Dordt Schoon? Lees op de site van Weizigt wat er mogelijk is. Jong en oud kan meedoen. Zoals eerder deze kinderen meededen aan een actie van Buurttafel 3318 in Sterrenburg.

Alleen of met een groep
Meedoen aan Dordt Schoon kan dus alleen, maar ook met je collega’s, je buren of buurtvereniging, je vriendengroep of gezellig met het gezin. Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt iedereen die mee wil helpen een afvalgrijper en afvalzakken aan.
Wil je het helemaal goed aanpakken, kun je ook nog een afvalzakhouder lenen. Van plan om het water in en om de stad te ontdoen van zwerfvuil? Dan kun je bij Weizigt een extra lange afvalgrijper lenen.