Help mee de biodiversiteit (heel veel verschillende planten en dieren in je omgeving) in jouw woonbuurtje te vergroten en plant een boom. Dat is de oproep van Plan Boom. Die willen dat we samen 10 miljoen bomen planten in ons land. Hoeveel passen er in Sterrenburg?

Met die 10 miljoen bomen verlagen we de CO2 in onze omgeving. Onze leefomgeving wordt er bovendien mooier, groener, frisser en gezonder van. Is er ruimte in jouw tuin? Of weet je nog een goede plek? Doe mee!

Hoe dat werkt? Kijk op https://planboom.nl/beginners/. Daar lees je: “Bestel nu je boompjespakket en krijg het pakket in december bij je thuis bezorgd. Het pakket hebben we zorgvuldig voor je samengesteld met drie mooie inheemse soorten. Vanuit je luie stoel zie jij straks hoe je boompje(s) ieder jaar mooier en groter worden.”
Eigenlijk moet iedereen vanuit zijn eigen huis minstens 3 bomen zien.
Op die site kun je ook de ‘veelgestelde vragen’ bekijken, als je meer wilt weten.

Plan Boom is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Samen met LandschappenNL, De Gezonde Stad, Duurzaam Den Haag, Milieucentrum Rotterdam, Stichting wAarde, LSA bewoners, Trees for All en heel veel vrijwilligers. Gemeenten, bewonersgroepen en bedrijven kunnen aanhaken aan. Juist die samenwerking maakt Plan Boom sterk.