De Zonneflat, Maanflat en Siriusflat aan de Blaauwweg zijn opgeknapt. De bijna 200 woningen zijn duurzaam gemaakt: goed geïsoleerd, aangesloten op het warmtenet. De portieken zijn opgefrist en de woningen zijn klaar voor de toekomst. Voor de bewoners is de rust weer teruggekeerd.

De aanpak verliep minder snel dan gepland vanwege corona, maar het was het meer dan waard. Veel woningen kregen een nieuwe keuken, badkamer en . Bovendien kwam er hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Dat scheelt behoorlijk in de stookkosten.

Feestje
Trivire en aannemer Van Wijnen zorgde voor een mooi feestje bij de oplevering van de woningen. Daar kon ook worden meegedaan aan een workshop koken op inductie. Er is immers geen gasaansluiting meer.
Meer hierover en over de aanpak van de woningen lees je op de site van Trivire. Daar staan ook foto’s van de feestelijke oplevering.

Woningen aan de overkant
Aan de andere kant van de Blaauwweg liggen ook woningen van Trivre. Ook daar komt isolatie en een aansluiting op het warmtenet. Maar de werkzaamheden zijn hier minder ingrijpend. De bewoners van deze woningen krijgen daarover een voorstel van Trivire. De werkzaamheden starten dan waarschijnlijk begin volgend jaar.