Weet je nog het moment dat je uit huis ging? Als je net op eigen benen staat, kun je jezelf soms ook wat eenzaam voelen. Hulp van familie en vrienden is dan welkom. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?

Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. Jij kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, als tussenstap voordat zij zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.

Elkaar een handje helpen
Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het je leuk om samen te sporten of help je liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor je doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie.

Online informatiebijeenkomst
Op donderdag 2 september 2021 organiseert Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur. Die is voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongere.
Deelname is mogelijk voor iedereen die thuis een kamer over heeft, in zowel huur- als koopwoningen, zonder dat men toeslagen kwijtraakt.

Tijdens de online informatiebijeenkomst krijg je uitleg over welke jongeren het gaat en wat de werkwijze is van Kamers met Aandacht. Er is informatie over wet- & regelgeving en een verhuurder zal haar persoonlijke ervaringen delen. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen een mailtje te sturen naar info@kamersmetaandacht.nl. Je krijgt dan een link.
Ken je iemand die ook op de hoogte moet zijn van dit initiatief? Vertel ze dan vooral over de online informatiebijeenkomst op donderdag 2 september.

Kijk voor meer informatie op https://kamersm…tiebijeenkomst/.