Kamers met aandacht zoekt woonruimte voor jongeren (18 tot 23 jaar), die op eigen benen willen staan, maar nog niet geheel zelfstandig kunnen wonen. Door een ‘Kamer met Aandacht’ kunnen ze uitstromen uit de jeugdzorg of wordt voorkomen dat ze instromen in andere zorg. Iets voor jou? Informatie op 6 juli.

Weet je nog het moment dat je uit huis ging? Als je net op eigen benen staat kun je soms ook wat eenzaam voelen en heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?

Een beetje aandacht voor elkaar
Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. Je kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, voordat zij – weer – zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.

Gezellig en handig?!
Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het je leuk om samen te sporten of help je liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor je doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie.

Informatiebijeenkomst op 6 juli
Op dinsdag 6 juli 2021 organiseert Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur. Dat is voor iedereen die interesse heeft in het verhuren van een kamer aan een kwetsbare jongere.
Deelname is mogelijk voor iedereen die thuis een kamer over heeft, in zowel huur- als koopwoningen, zonder dat men toeslagen kwijtraakt.

Tijdens de online informatiebijeenkomst krijg je uitleg over welke jongeren het gaat en wat de werkwijze is van Kamers met Aandacht. Je krijgt informatie over helpende wet- & regelgeving en een verhuurder zal haar persoonlijke ervaringen delen. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Interesse? Stuur een mailtje sturen naar info@kamersmetaandacht.nl. Je ontvangt dan een uitnodiging.
Ken je iemand kent die ook op de hoogte moet zijn van dit initiatief? Vertel ze dan vooral over de online informatiebijeenkomst op dinsdag 6 juli.

Kijk voor meer informatie op www.kamersmetaandacht.nl.