Gaan we slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken? Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel inwoners en organisaties in ons land dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Daarom is er de Klimaatweek. Hoeveel Sterrenburgers doen mee?

Die Klimaatweek is er om nóg meer mensen en organisaties te inspireren. Wie wil zich ook inzetten voor een beter klimaat?! Dit jaar is er van 28 oktober tot en met 5 november de Nationale Klimaatweek 2021.

“Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in
Nederland verlagen. Daarom roepen we burgers en organisaties in héél
Nederland op om bij te dragen aan de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.”
De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van
het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Ben jij of ken jij één van onze klimaatburgemeesters?
Tijdens de Nationale Klimaatweek laat de overheid zien wat er in Nederland allemaal gebeurt om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Maar ook wat er (nog meer) nodig is. Er komen dus veel inspirerende voorbeelden aan bod.

Wil jij als Klimaatburgemeester het rolmodel zijn in jouw gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek? Of ken jij iemand die dit moet worden?
Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, studeert of werkt, met pensioen bent of zelfs nog op school zit, als je maar een goed voorbeeld in jouw woonplaats kunt zijn.

Lees de info op de site www.iedereendoetwat.nl en meld jezelf of die ander nu aan als Klimaatburgemeester.