Er komen steeds meer hybride en elektrische auto’s in Nederland. Ook in Dordrecht. Dan zijn er dus ook meer openbare laadpalen nodig. Bovendien groeit het aantal deelfietsen en deelscooters in Dordrecht. De gemeente onderzoekt of die op een aantal centrale plekken in de stad kunnen staan.
Wie wil er meedenken?

Laadpalen voor hybride en elektrische auto’s
“We willen dat iedere Dordtenaar kan vertrouwen op voldoende laadpunten om de overstap te maken naar elektrisch vervoer”, zo schrijft de gemeente op hun website. “Wij vinden het belangrijk dat deze laadpalen op goede en logische plekken komen te staan.”

De gemeente wil gemakkelijk en snel laadpalen bij kunnen plaatsen, wanneer de vraag toeneemt. Op een zogenaamde plankaart staan de beste plekken in Dordrecht voor een laadpaal. Wie denkt er mee over goede plekken in de stad voor een laadpaal?

Deelfietsen en deelscooters op centrale plekken
Ook het aantal deelfietsen en deelscooters groeit in Dordrecht. Op welke plekken in de stad kunnen veel mensen er makkelijk gebruik van maken, en staan ze niet in de weg?
Die plekken inde stad noemt de gemeente hubs. Ook die hubs staan op de plankaart.
Wat vind je van die plekken in de stad en mis je nog handige plekken voor deelfietsen en deelscooters?

Inrichten plekken deelscooters
De gemeente wil die zo snel mogelijk na de zomervakantie in gaan richten. Eerst komen er op de gekozen plekken tijdelijk borden en markering op de grond. Als de plek goed werkt, krijgt die een definitieve inrichting met vaste markering en fietsnietjes.
Die aanpak is nieuw, voor de gemeente en voor de aanbieders van deelscooters. Het is dus echt nog uitproberen en kijken wat wel en niet werkt.

Denk ook mee
Die plankaart vol plekken voor laadpalen en hubs voor deelfietsen en deelscooters is nog niet af. De vraag aan alle Dordtenaren is om mee te denken. Hun hulp is nodig om de kaart te verbeteren.
Inwoners kennen hun buurt vaak erg goed. Die kennis is waardevol. Is er een goede reden om een bepaalde plek voor een laadpaal of hub niet te kiezen? Of weet je een plek in de buurt die ook of nog beter beter geschikt is?
“Dan horen we dat graag”, zo laat de gemeente weten. Reageren kan tot 1 september 2022.

Reacties via nieuw inspraakplatform
Via het nieuwe digitale inspraakplatform van de gemeente kun je reageren op de voorlopige plankaart. Bij alle plekken kun je een reactie achterlaten.

Op het Stadskantoor is de plankaart ook te bekijken om te kunnen reageren. Je bent welkom op dinsdag 12 juli 2022 van 17.30 tot 19.30 uur in vergaderkamer 3 van het Stadskantoor in Dordrecht, Spuiboulevard 300.