Drie gratis wandelgroepen zijn gestart in Sterrenburg. Zij wandelen vanuit het mooie Sterrenburgpark. Er zijn nu enkele wijzigingen. Deelnemers, maar ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Er is een wandeling voor iedereen – van voorzichtig en niet te ver tot stevig doorwandelen. Heel gezellig en heel gezond.

Om beter aan te sluiten bij de vraag verhuist de wandeling op de woensdagmiddag naar de vrijdagmiddag (vanaf 15 oktober 2021). In het komende voorjaar komt er ook een langere wandeling door de Dordtse Biesbosch. Zo is er voor alle wandelaars een wandeling in een passend tempo, met een goede lengte. Na afloop van de wandelingen is er de mogelijkheid om bij het Tuinhuis nog even na te praten en samen iets te drinken.

Dus vanaf 15 oktober
Elke vrijdagmiddag om 13.00 uur een wandelgroep met een gangbaar tempo van 4 tot 5 km per uur en een wandelgroep in een wat rustiger tempo van 2 tot 3 km per uur. Beide wandelingen starten vanuit het Tuinhuis in het Sterrenburgpark, De Jagerweg 1a.
Na het uurtje wandelen kun je bij het Tuinhuis lekker even napraten, eventueel met wat te drinken.
Contact en informatie: Ilse van Donkelaar, buurtvereniging@tuinvansterrenburg.nl.

Elke dinsdag om 14.45 uur is er een rollatorwandeling door het Sterrenburgpark, vanuit Het Spectrum, grenzend aan het Sterrenburgpark, Minnaertweg 4. Contact en informatie: Jantine Vonk, vonk@hetspectrum.nl.

Wie interesse heeft in langere wandelingen door de Dordtse Biesbosch, neemt contact op met Corine Bouma van Vitamine W, wandelmeemetvitaminew@gmail.com

Gezond Natuur Wandelen
Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Zeker in deze coronatijd. Een natuurwandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een ontspannen tempo. Deelname is gratis.
De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dat graag samen met anderen willen doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk.
De natuurwandelingen volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen.

Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht
Voor deze wandelgroepen zijn extra vrijwillige wandelbegeleiders van harte welkom. Een uurtje begeleiden per maand zou al heel mooi zijn. Onze vrijwilligers krijgen een korte natuurbelevingscursus, wandel-begeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden in het voorjaar van 2022. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met op met Pieter Baanvinger, info@pieterbaanvinger.nl.

Rollatorwandelingen
Het Spectrum organiseert de gratis wekelijkse wandeling op dinsdag van ongeveer half uur tot een uur door het Sterrenburgpark. Die is er voor bewoners van de Sterrenlanden. Maar zeker ook welkom zijn andere Sterrenburgers die wat minder goed ter been zijn en toch graag buiten met elkaar willen wandelen. Als er hulp nodig is (ondersteuning, rolstoel), is die uiteraard even welkom.
Bij goed weer drinken we nog koffie of thee op het terras van Het Tuinhuis (dit  is op eigen kosten).

Natuurwandelingen van 1,5 a 2 uur door Vitamine W
Deze langere wandeling, waar het ook het wandeltempo wat hoger ligt, wordt begeleid door Vitamine W. Dit is een Dordts wandelinitiatief van natuurgids en wandelcoach Corine Bouma: ‘Heerlijk om samen wat langer te wandelen voor een fit lichaam en een fitte geest, en tegelijk de groene omgeving van de Tuin van Sterrenburg te ontdekken’.
Ook hier geldt: deelname is gratis en we volgen de RIVM-richtlijnen.

Samen wandelen in de natuur en het groen in de stad