Heb je een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan is de Gemeentepolis Drechtsteden misschien interessant voor je. Je sluit een complete ziektekostenverzekering af, die veel zorgkosten ruim vergoedt. De sociale dienst betaalt mee aan de premie en de zorgverzekeraar VGZ geeft korting.

Ga naar de website van Gezondverzekerd om te zien welke pakketten er zijn.
Aanmelden voor de Gemeentepolis Drechtsteden (vanaf 1 januari 2023) is mogelijk tot en met 31 december 2022. Zie ook de informatie op de site van de Sociale Dienst.

Online spreekuur
Dit jaar kun je gebruik maken van online spreekuren. Tijdens zo’n spreekuur krijg je advies over de verschillende pakketten. Je kunt ook al je vragen over de zorgverzekering stellen.
Je kunt gebruik maken van een online spreekuur, door je in te schrijven via GezondVerzekerd https://gezondverzekerd.24sessions.com/drechtsteden.

Hulp vooraf?
Als je liever eerst eens met iemand praat hierover, loop dan eens binnen bij het Cultureel Centrum Sterrenburg. Op de website van het Buurtwerk kun je zien wanneer je daar terecht kunt. Bijvoorbeeld bij de spreekuren van Buurtwerk, de Sociaal Makelaar en het Financieel Hulphuis. Gewoon binnenwandelen kan ook altijd.