Heb jij een warm hart voor de natuur? Of wil je meer weten over het rijke planten- en dierenleven op ons prachtige Eiland van Dordrecht? Dan is het Weekend van de Biodiversiteit echt iets voor jou. Op 13, 14 en 15 mei kun je kiezen uit meer dan 50 boeiende activiteiten waarin je van alles leert over de natuur in Dordrecht. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Voor zowel de vroege vogels als de nachtvlinders.

Of je nu jong bent of oud. Of je liever met je voeten in de klei staat of eerder peddelend in een kano over het maanverlichte water glijdt. Misschien ga je graag culinair aan de slag? Of vind je het leuk om iets te doen met een ander creatief of technisch talent? Mogelijk laat je je het liefst verrassen door een boeiende verteller?
Het kan állemaal tijdens een van de vele workshops en excursies. In elke wijk van Dordrecht zijn er activiteiten. Daar zit vast iets interessants bij voor jou.

Activiteiten in Sterrenburg
In Sterrenburg zijn er de volgende activiteiten. Onderaan de pagina een link naar alle activiteiten in alle wijken en in de Biesbosch.

Zaterdag 14 mei
10.00-13.00 uur
Maak kennis met de Rijke Sterrentuin
10.00-11.00 uur en 12.00-13.00 uur
Rondleiding door tuincomplex Tuinvereniging Kringloop

Zondag 15 mei
11.00-12.30 uur
Groene rondwandeling Sterrenburgpark door stadsecoloog en groenbeheerder
11.00-13.00 uur
Permacultuur in de moestuin en samen lunchen van de oogst met Kroos en de Moestenier bij Tuinvereniging Kringloop
13.00-16.00 uur
Natuur-memory in het Biggetjespark (naast het Tuinhuis in het Sterrenburgpark)

Programma en aanmelden
Er zit vast iets interessants voor jou bij. Kijk zeker ook even in het volledige aanbod op de website van Groenblauw Dordrecht. Meld je aan en zet de data en tijdstippen gelijk in je agenda.
Zie https://groenblauwdordrecht.nl/bewoners/weekend-van-de-biodiversiteit/.