“De kinderen van de Meridiaan hebben in de afgelopen weken veel gesproken over de situatie in Oekraïne. Hier kwamen bij de kinderen vaak veel emoties los”, zo is te lezen op de website van basisschool De Meridiaan. “Hun emoties en gedachten hebben zij kunnen delen in de groep door o.a. de hulp van een eigen gemaakte houten vredesduif.” Die worden nu bij opbod verkocht. Wat biedt jij?

De opbrengst van de actie is voor vluchtelingen uit Oekraïne in Dordrecht. “De vredesduif is niet alleen gebruikt voor het groepsgesprek, maar is ook versierd. De opbrengst van de veiling wordt door de Kinderraad van de Meridiaan aangeboden aan Peter Heijkoop, de wethouder van het onderwijs in Dordrecht. Op deze manier hopen de kinderen van de Meridiaan iets te kunnen betekenen voor de gezinnen uit Oekraïne die op dit moment in Dordrecht zitten.”

Wie biedt er meer?
Bieden kan op de website van de school. Wie biedt er meer? De online veiling stopt op 11 mei, 12.00 uur. Tijdens het Pleinfeest op 11 mei kan er ook nog live worden geboden.

Pleinfeest
Op woensdagmiddag 11 mei is er van 16.00 tot 18.00 uur een PLEINFEEST bij de Meridiaan. Tijdens dit feest gaan de vredesduiven naar de hoogste bieders. Het wordt een feest vol gezelligheid en samenzijn. Tegen een kleine donatie is er wat te eten en te drinken. Voor de kinderen is er wat leuks te doen, bijvoorbeeld op het springkussen.
Kom je ook?