De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding in het Sterrenburgpark. Daar is veel verbeterd afgelopen jaren. Hoe tevreden zijn de bezoekers van het park? Dat gaan we nu meten.

Sterrenburgers en andere bezoekers komen vaker in het Sterrenburgpark dan eerst. Op diverse plekken zijn nu sensoren geplaatst. Daarmee is te zien hoeveel bezoekers er zijn. dat meten gebeurt volledig anoniem.
Straks is duidelijk hoe druk het is op verschillende tijdstippen, of hoe rustig. Bovendien wil de gemeente graag weten wat iedereen van het park vindt. De vragenlijst is al te vinden op het web. Ook komen er bordjes met een QR-code in het park: als je die scant met je telefoon, kun je de vragen ook beantwoorden.

SCORE
Er was internationaal bezoek aan het Sterrenburgpark. De partners van het Europese onderzoeksproject SCORE kregen een rondleiding. De lunch was in het Tuinhuis.
Negen steden en drie universiteiten doen er aan mee: Aarhus (Denemarken), Aberdeen (Verenigd Koninkrijk), Amsterdam, Bergen (Noorwegen), Bradford (Verenigd Koninkrijk), Dordrecht, Gent (België), Gothenburg (Zweden) en Hamburg (Duitsland), en de universiteiten van Aarhus, Amsterdam en Bradford. Deze SCORE-partners werken samen aan het verbeteren van de efficiëntie en de kwaliteit van publieke dienstverlening. Dat gebeurt met slimme, open data oplossingen.

Onderzoek in Dordrecht
Het onderzoek in Sterrenburgpark zal ten minste drie maanden duren. De resultaten worden gebruikt om in de toekomst de inrichting en onderhoud verder te verbeteren van het Sterrenburgpark en andere parken in de stad.