Na een ongeluk kom je graag terecht bij die goede chirurg. Met al die pijn, wil je graag een goede behandeling bij de fysiotherapeut. Toch is er nog veel meer te doen aan een goede gezondheid. “We weten dat een gezonde leefstijl helpt om gezond ouder te worden, dat het bijvoorbeeld de kans verkleint op dementie, of op het krijgen of slecht doorstaan van ziektes als corona”, zo vertelt Cees Vermeer, directeur publieke gezondheid de DG&J in Zuid-Holland Zuid.

In hun digitale magazine Samen voor Gezond is veel meer te lezen over preventie. Vermeer: “We weten dat het afronden van een opleiding helpt om een leven lang zelfstandig aan de samenleving te kunnen deelnemen. We weten dat vroegtijdig ingrijpen van bijvoorbeeld de leerplicht-medewerker, de wijk-GGD’er of de jongerenwerker erger kan voorkomen. Voorkomen is écht beter dan genezen. Voor het individu, voor de samenleving, voor de gemeentebegroting. We weten het en we kunnen het opnieuw lezen in deze editie van Samen voor Gezond.”

Nog geen abonnee? Bekijk het laatste nummer op het web.  Daarin onder andere aandacht voor de wijk-GGD’er, We zijn zelf het medicijn (de campagne vóór gezonde leefstijl, tégen dementie) en Gehoord, gezien, gelezen (de ‘pareltjes’ van wat er in de sociale media is te vinden over gezondheid).

Samen voor Gezond is het digitale magazine voor alle partners van de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid (DG&J ZHZ). Om kennis en inspiratie te delen en de samenwerking verder te verbeteren. Voor betere gezondheid, voldoende veerkracht en meer kansen.
Samen voor Gezond verschijnt enkele keren per jaar onder verantwoordelijkheid van de DG&J, met bijdragen van de organisatieonderdelen GGD, LVS en Veilig Thuis.