Kan er iets gedaan worden aan het – soms erg hard – over de stoep rijdende verkeer? Dat vroegen bewoners uit de Castorstraat. Sommigen van hen zijn actief in Buurttafel3318. Er waren al mooie ontwerpen gemaakt voor meer groen. De gemeente werkte daar graag aan mee.

Er is dan wel een voorwaarde. Willen bewoners dan zelf ook de handen uit de mouwen steken? Dat was snel afgesproken. De tekeningen zijn nog eens goed bekeken en er was overeenstemming over hoe het dan moest worden op die stoep in de Castorstraat.

Onlangs leverde A-Garden – zij onderhouden het groen in Sterrenburg voor de gemeente – 20 bakken met planten. Een groep enthousiaste bewoners ging samen aan de slag om die te planten in de nieuwe, grotere plantvakken / boomspiegels. Zij adopteren dit nieuwe groen samen en blijven dit onderhouden.
Het was wat laat in het plantseizoen, maar de bewoners zorgen er ook voor dat de nieuwe planten water krijgen. Dat moet dus goed komen.
Over de stoep rijden gaat niet meer lukken.

“Wij wensen de bewoners veel plezier met de vernieuwde, groene straat”, zo schrijft A-Garden op www.facebook.com/dewijkdatzijnwij. Daar vind je meer berichten over Sterrenburgers die in hun straat meehelpen om het groen mooier te maken en te onderhouden.

Meer nieuws over en voor Sterrenburg is ook te vinden op www.facebook.com/WijkmanagerSterrenburg.