De bieb verhuist komende winter van Winkelcentrum Sterrenburg naar het Tuinhuis in het Sterrenburgpark. Daar wordt al een tijd volop gebouwd aan de uitbreiding van het gebouw (op de foto de situatie in mei). Er is daar ruimte voor de boeken, maar ook activiteiten en voor ontmoeting.

Het Tuinhuis is te vinden in het Sterrenburgpark, Jagerweg 1a. Door alle coronamaatregelen lagen de activiteiten een tijd stil. Gelukkig is het Tuinhuis weer open en kan iedereen er terecht op het terras. Er is ook een openbaar toilet (te gebruiken tijdens de openingstijden).
In en rond het park komen weer meer activiteiten. Bibliotheek Sterrenburg doet daar graag aan mee. Denk maar aan voorlezen voor de (aller)kleinsten tussen de bomen in het park. Of uitleg over je mobiele telefoon tijdens het digitaal spreekuur, met een lekker kopje koffie op het terras. Ook is er in het Tuinhuis alle ruimte voor de collectie boeken. De keuze blijft evengroot als op de huidige plek in het winkelcentrum.

Voor iedereen
De samenleving verandert in rap tempo en de bibliotheek verandert mee. De laatste jaren doet de bieb veel meer dan boeken uitlenen. Het is nu de plek om mensen te helpen zich te ontwikkelen. De bibliotheek deelt kennis, ondersteunt bij het vergroten van taalvaardigheid of digitale vaardigheden. Het is een mooie ontmoetingsplek. Bibliotheek AanZet wil daarbij, zo ook in Sterrenburg, graag samenwerken met de partners in de wijk.

Meer weten?
Tijdens de verhuizing kan iedereen terecht bij alle andere vestigingen van AanZet, bijvoorbeeld Bibliotheek Crabbehof of de Stadsbibliotheek in het centrum van Dordrecht.
Waarschijnlijkheid verhuist de bibliotheek deze winter. De datum is nog niet bekend. Blijf op de hoogte via www.debibliotheekaanzet.nl/bibliotheek-dordrecht-sterrenburg.

<met dank aan John van der Laan, fotograaf in Sterrenburg>