De Belastingsdienst is in april weer gestart met het terugvorderen van teveel ontvangen toeslagen. Eerst zijn mensen aan de beurt die alleen in 2020 tot en met februari 2022 te veel toeslagen hebben ontvangen. Er zijn nu wel ruimere mogelijkheden om een betalingsregeling te treffen.

Er was een pauze in het terugvorderen (vanwege corona) van 2 jaar. Mogelijk weten mensen niet meer dat zij nog te veel ontvangen toeslagen moeten terugbetalen. Daarom ontvangen zij eerst een brief. Daarin is te lezen wat er moet worden terugbetaald. Mensen met een hoge terugvordering worden eerst gebeld. Zij krijgen persoonlijk informatie en het aanbod voor ondersteuning.

Vier weken na die eerste brief krijgt men een aanbod voor een betalingsregeling – het volledige bedrag  in 24 maanden terugbetalen. Als dat niet mogelijk is, is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk (zonder dat er rente moet worden betaald).

Op de site van de Belastingsdienst is te vinden hoe het zit met jouw toeslagen. Log in op www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/inloggen_op_mijn_toeslagen.

Schulden?
De Sociale Dienst kan helpen als er meer schulden zijn. Kijk op www.socialedienstdrechtsteden.nl/schulden. Daar vind je ook informatie over de adviseurs geldzaken in Dordrecht.