De paashaas duikt op in de Kotterstraat, in de Cornelis Houtmanstraat kregen de bewoners oliebollen, in de Kappeijne van de Coppelloweg deelde gangmaker Chaya rozen uit. Begin april kwamen de gangmakers van de acht Lief & Leedstraten in Crabbehof en Wielwijk voor het eerst bij elkaar. Om ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen. Goed nieuws: de gemeente is enthousiast en aan het onderzoeken hoe ze het project willen door ontwikkelen.

Lief & Leed is een half jaar geleden begonnen als pilot van Buurtwerk Dordrecht en Wijk voor Wijk voor de wijken Crabbehof en Wielwijk. De eerste acht Lief & Leedstraten zijn zodoende in deze wijken. Het idee is afkomstig uit Rotterdam waar inmiddels ruim 750 Lief & Leedstraten zijn. De gangmakers in een straat kunnen een potje met € 150,- gedurende een jaar gebruiken voor bijvoorbeeld een bloemetje, kaart, fruitmand of een ander cadeau voor een bewoner uit de straat.

Aandacht doet groeien
Wethouder Stam reikte begin december de eerste vijf potjes uit. Hij was meteen enthousiast over de pilot. ‘Een geweldige actie. Met een positieve insteek omkijken naar elkaar. Bovendien is het een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Hopelijk verspreidt dit zich verder over nog veel meer straten.’

Lief & Leed ook in jouw straat
Zou je het ook leuk vinden om een Lief & Leedpotje voor jouw straat te beheren? Neem contact op met Buurtwerk Dordrecht via Trefpunt de Nieuwe Stoof op tel. 078-617 32 40.