Kunstwerk van Trudy Kunkeler aan de Hugo de Grootlaan (foto: Gertjan Kleinpaste).

Aan de Hugo de Grootlaan staat een kunstwerk van Trudy Kunkeler. Het zijn vijf stapels boeken (keramiek) die Hugo de Groot met pijn in het hart achterliet toen hij in zijn boekenkist Slot Loevestein ontvluchtte. Dat verhaal inspireerde deze kunstenares. Het inspireert via078 aan een aantal Dordtenaren te vragen welk boek zij juist meenemen in de vakantieperiode en welke boekentips zij voor de bezoekers van ‘Via078’ hebben.

Wij begonnen deze rubriek met onze burgervader Wouter Kolff. De laatste aflevering uit de reeks komt onze andere burgemeester aan het woord; haar naam is Lynn Loopik, de huidige kinderburgemeester. Binnenkort geeft zij het stokje door aan de volgende kinderburgemeester. Daarover schrijft zij Via078: “Ik vind het jammer dat ik moet stoppen met mijn rol als kinderburgemeester. Maar ben wel erg blij dat ik zoveel leuke dingen heb mogen doen. Ik vond het ontzettend leuk en speciaal om te doen. Ik heb een super leuk jaar gehad, heb veel mensen ontmoet en dingen geleerd en kan ieder kind aanraden om zichzelf aan te melden. Het is mooi dat je als kinderburgemeester de kinderen van Dordrecht mag vertegenwoordigen.”

Welk boek/welke boeken neem je mee op vakantie en waarom?
Ik ben op school begonnen met het lezen van de boeken van juf Braaksel. Ik vond deze zo leuk dat ik voor mijn verjaardag de delen erna heb gevraagd. Ik heb er dus nog genoeg te lezen! Ik neem deel 3 dit keer mee; juf Braaksel en de geniale ontsnapping. Deze verhalen zijn leuk, spannend en grappig. Wij vinden het thuis ook leuk om boeken aan elkaar voor te lezen. Zo lees ik mijn broertje voor uit de Ridder zonder billen. Dit is zijn lievelingsboek en stiekem moet ik er ook altijd hard om lachen.

Wat is jouw favoriete schrijver/schrijfster? En wat is dan jouw favoriete boek van die schrijver?
Ik lees nu graag boeken van Carry Slee (juf Braaksel). Ook lees ik graag Dummie de Mummie boeken van Tosca Menten.

Heb je nog een andere leestip voor de lezers van deze rubriek?
Mijn tip is: ruil deze zomer ook boeken met vrienden en vriendinnen.