Er komen veertien klusappartementen in het monumentale pand aan de Voorstraat 142-144, waar ook de stichting DOOR is gevestigd. De klusflatjes hebben een oppervlakte vanaf 45 vierkante meter.

DORDRECHT. Zelfbouworganisatie Steenvlinder, dat gespecialiseerd is in klushuizen, licht haar plannen op 20 april toe tijdens een zelfbouwcafé in de Biesboschhal op de Stadswerven, van 19.00 tot 21.00 uur. ,,Het café is een ontmoetingsplek voor mensen die overwegen zelf een huis te bouwen’’, zo meldt de gemeente.

Zo is er informatie te krijgen over het bouwen van een huis aan de Oudendijk, de Iepenlaan, het Wielwijkpark, Stadswerven en de Grote Hondring.

,,De gemeente wil ook in gesprek met mensen over het zelfbouwproject Troelstrahof. Waar ooit de Maria Montessorischool stond komen dertien kavels beschikbaar: zeven voor rijwoningen en zes voor vrijstaande woningen.’’

Op de informatiebijeenkomst is ook het vastgoedbedrijf aanwezig, dat huurders of kopers voor gemeentelijke woningen, panden en terreinen zoekt.