[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/1057248451″ params=”color=9da7b8&hide_related=true&show_comments=false&show_teaser=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In het kader van 800 jaar Dordrecht gaat AD-columnist Kees Thies met diverse prominente Dordtenaren ‘aan de wandel’ op verschillende plekken in de stad.

In de jaren zeventig werd Vincent Mentzel ook wel aangeduid de ‘fotograaf van de macht’, want in zijn jaren als parlementair fotojournalist voor NRC ontsnapte geen minister aan zijn lens. Vincent’s foto van een omhoog kijkende minister president Joop Den Uyl werd in 1973 onderscheiden door World Press Photo en ook maakte hij prachtige staatsieportretten van de voormalige koningin Beatrix.

Zijn journalistieke carrière bracht Vincent Mentzel over alle uithoeken van de wereld, maar vandaag wandelt de zoon van de vroegere dominee van de Grote Kerk samen met Kees Thies door het Dordrecht van zijn jeugd.

Voor Thies een openbaring… zo concludeerde hij na afloop: ‘Deze topfotograaf liet me ‘mijn’ stad door ‘zijn’ ogen zien en nu hou ik nóg meer van Dordrecht.Vanuit Rotterdam toog Mentzel, speciaal voor deze wandeling, per trein naar dit eiland en dus beginnen we bij het station.

Meer over Vincent: vincentmentzel.nl

De wandelroute + meer afleveringen vind u op hetbewoondeeiland.nl