(screenshot)
Wie Johan Klootwijk over de Voorstraat ziet lopen of Café De tijd of Het Magazijn ziet binnenstappen kijkt onwillekeurig even op. Zijn tred, zijn verschijning heeft iets dat je eerder in Praag, Berlijn, Barcelona of Parijs verwacht. “Ja, wie is dat nou eigenlijk?”. Hij werpt de vraag zelf op. Johan is ‘Creatief maker’. Dordrecht – hij woont er sinds z’n achttiende – is een heel leuke stad om te wonen. Het is er echt thuiskomen.
‘s Avonds wandelen is gewoon fijn. Zijn werk vond toch vooral plaats buiten Dordt. Dat veranderde zo’n zes jaar geleden. Toen is hij ook zijn atelier in Dordt gestart. Open en onbevangen en gewoon belangstellend ergens op af stappen. Dat tekent hem. Erkenning is niet noodzakelijk om creatief vakmanschap te laten floreren. Het gaat erom of mensen jouw werk waarderen en enthousiast worden van de ideeën die je hen voorhoudt.
Hij heeft niet de kunstacademie gedaan. Hij is wat dat betreft een autodidact. Hij werkt in opdracht en neemt zijn opdrachtgevers en kijkers mee in het verhaal dat hij als maker doorloopt. De zoektocht naar de juiste invulling van een opdracht of project.

BEKIJK HIER DE VIDEO: