Het Dordrechts Philharmonisch gaat een heus muziekfestival organiseren op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen in de maand november, Phil’s Muziekfestival. Er zullen minimaal 12 concerten van 1 uur worden gegeven tijdens het festival. Telkens zal aan één vereniging het BeneVia Muziekcentrum beschikbaar worden gesteld. Via livestreaming faciliteiten zal telkens het concert via internet te zien zijn. Bezoekers van het online festival kunnen via de website van de Phil een kaartje kopen om het concert thuis te zien.

Om het festival mogelijk te maken zal streamingapparatuur moeten worden gebruikt, wat op dit moment niet beschikbaar is in het BeneVia Muziekcentrum. We zijn van plan deze apparatuur permanent te installeren om ervoor te zorgen dat ook na het festival nog online concerten kunnen worden verzorgd vanuit het muziekcentrum.

Omdat de coronamaatregelen ook een financiële impact hebben op onze vereniging lanceren wij eenmalig een crowdfundcampagne om het bedrag van €5.000,- bij elkaar te sprokkelen. Dit bedrag zal worden gebruikt om het muziekcentrum te voorzien van de benodigde streamingapparatuur. Denk aan audio opname apparatuur, videocamera’s, statieven, mengpaneel, etc.

Campagne
Om de crowdfunding te organiseren hebben we via het platform Voordekunst.nl een campagnepagina opgetuigd waar de actie wordt uitgelegd. Onderdeel daarvan is ook een filmpje. Voor elke donatie is er daarnaast een mooie tegenprestatie die in het filmpje en aan de rechterkant van de pagina wordt uitgelicht. Via deze pagina kan er ook gedoneerd worden. Volg de link hieronder om een kijkje te nemen en wie weet kun jij binnenkort vanuit je luie stoel een prachtig concert bekijken vanuit het BeneVia Muziekcentrum.