Hans Hulswit en Ellen van Dorp

De stichting Hulplijn Dordt bestaat een jaar en behandelde in 2021 meer dan 500 hulp- en informatievragen van kwetsbare stadsgenoten

De Hulplijn Dordt is een structurele voortzetting van de incidentele hulplijn die is ontstaan onder de vlag van het coronahulp initiatief Licht voor Dordt. Hulpvragers worden in contact gebracht met hulpbieders, zodat laagdrempelige ondersteuning kan worden geboden in de thuissituatie.

Hulpvragen die binnenkomen bij Hulplijn Dordt worden uitgevraagd door de hulplijnmedewerker en vervolgens doorgezet naar de best passende hulporganisatie. Daar wordt dan een vrijwilliger of professional gezocht die de hulpvraag gaat oppakken. “Voor mensen in een kwetsbare situatie is de drempel soms heel hoog waarin Hulplijn Dordt soms een heel groot verschil maken. ”

“Wat de hulplijn doet is telefonisch en online bereikbaar zijn voor mensen die een hulpvraag hebben,” vertelt Ellen van Dorp. “De vrijwilligers die de hulpvraag oppakken gaan iets doen wat zijzelf ook heel leuk vinden”.

Voor meer informatie over het werk van de stichting Hulplijn Dordt, de vacature en/of het vragen van hulp, verwijst de organisatie naar de website hulplijndordt.nl en het telefoonnummer 078-2001079. Hulplijn Dordt is er wanneer het alleen even niet lukt, maar samen wel.