David Stillebroer, bestuurslid. Als bestuurslid wil ik de atelierhouders bij DOOR op een goede manier faciliteren. Niet alleen door betaalbare ruimte te bieden, ook om ondernemerschap en samenwerking met elkaar en de stad te stimuleren.

Culturele ontmoetingsplaats DOOR verhuist eind dit jaar naar De Munt op de Voorstraat. Dat maakte bestuurslid David Stillebroer afgelopen vrijdag bekend in Via Cultura Weekendmagazine.

Met de verhuizing is de stichting weer een klein beetje terug op oud terrein, want een aantal jaar geleden begon DOOR op de Voorstraat. In 2018 verhuisde de stichting naar het oude Belastingkantoor op de Spuiboulevard, wat een hoop extra ruimte opleverde voor ateliers, concerten en sociale bijeenkomsten.

Stichting DOOR is nog in gesprek met de gemeente, vertelt Stillebroer in het Via Cultura, “maar het plan is om rond half november de sleutel te krijgen en we hopen in februari over te gaan.” DOOR mag De Munt de komende 5 jaar betrekken “Dat is fijn, want we hebben tot nu toe toch een beetje een nomadisch bestaan in de stad geleid.”

In De Munt komt plaats voor 28 ateliers en vijf gemeenschappelijke werkplaatsen. “Er komen dus mensen met een vast atelier, mensen die regelmatig de werkplaats delen, en er is ook ruimte voor bijvoorbeeld workshops.” Ook de concerten en feestjes blijven doorgaan op De Munt: “Vroeger was De Munt een muziekschool, dus er is een prachtig podium met uitstekende akoestiek,” zegt Stillebroer.

De atelierhouders en vrijwilligers van DOOR zijn vorige week al ingelicht door het bestuur. Stillebroer laat weten dat zij ‘nieuwsgierig maar enthousiast’ reageerden op het nieuws.
“De Munt is wat kleiner dan het Belastingkantoor, maar het is een karakteristiek pand met fantastische mogelijkheden.”

Video: Via Cultura