Screenshot van de live uitzending
Op 25 november begint weer de jaarlijkse Orange the World campagne van de Verenigde Naties “Stop geweld tegen vrouwen”, die duurt tot 10 december. Ieder jaar is er een andere stad in Nederland die de aftrap op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen verzorgt, en dit jaar is dat onze hoofdstad Amsterdam.
Was de campagne voorheen vooral gericht op vrouwen en meisjes; nu wil de campagne ook mannen en jongens bereiken. Iedereen die geweld in welke vorm dan ook heeft meegemaakt en vooral iedereen betrekken, die tot nu toe het idee hadden dat geweld tegen vrouwen hen niet aangaat.
Het gaat iederéén aan. Hoe meer mensen bereikt kunnen worden, hoe meer kans er is om geweld te stoppen”.
Het thema dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd’.
De campagne is gericht op bewustwording over het feit dat geweld tegen vrouwen en meisjes op allerlei plekken in de samenleving voorkomt; zoals op het werk, bij de sportclub, in het uitgaansleven, bij festivals, in het onderwijs, bij studentenverenigingen en achter de voordeur. En dat iedereen iets kan doen om dit geweld te voorkomen of te stoppen.
“Iedereen kan medestander zijn in de strijd tegen geweld tegen vrouwen” aldus Marije Cornelissen, Directeur van UN Women Nederland. “Je kunt bijvoorbeeld als actief omstander helpen geweld of intimidatie te voorkomen, je kunt anderen aanspreken op grensoverschrijdend gedrag en helpen om het taboe te doorbreken door te praten over geweld tegen vrouwen”.
In Dordrecht besteden we er uiteraard ook aandacht aan.
Op 23 november praat Kitty Kruger over het thema Stop geweld Tegen Vrouwen bij het bekende radio- en televisieprogramma Via Cultura van 20.00 tot 22.00 uur.
Kitty gaat in gesprek met Mary Ruisch, Sanne Reitzema, Julia Teekens en Mariette Pullen over hun ervaringen, over hun ideeën hoe het geweld tegen vrouwen te stoppen.
Veilig Overal en Altijd.
Het thema dat al jaren met name vrouwen en meisjes bezig houdt.
Live muziek komt van Peter de Jong.

KIJK HIER DE VIDEO (via smart TV, tablet/ laptop, smartphone)

LUISTER HIER DE PODCAST