Wat weet u eigenlijk over het waterschap? Tim Landa ontvangt negen kandidaten voor het algemeen bestuur van het Waterschap. Wat houdt hen bezig? Hoe verschillend kijken zij naar het waterschap? Twee uur lang een debat over schoon water, mollen in de dijk en meer. De muziek is van Gerben Verhaar.

Deelnemers: Anne Mollema (Water Natuurlijk), Maaike Hage (BBB), Branco Winkels (CDA), /Hennie Wiersma-Den Dulk (PvdA), Van Scheijndel (50+), dhr. Sjoukes (Waterschapspartij Hollandse Delta), de heer De Jong (SGP), mevrouw ….. (Partij voor de Dieren), Frank van Oorschot (VVD)
De uitzending kent acht gespreksblokken en die worden onderbroken door een singer-songwriter die zes liedjes zal verzorgen. Er zijn negen deelnemende partijen.
UUR 1
Blok 1: alle negen debaters krijgen kort de gelegenheid zichzelf voor te stellen.
Blok 2: debat tussen BBB, VVD en Waterschapspartij Hollandse Delta over het belang van zoetwater in de Hollandse Delta. De VVD krijgt als eerste het woord. Pitches van de Partij voor de Dieren, Water Natuurlijk en 50-plus.
Blok 3:     debat tussen SGP, 50-plus en de PvdA over (water)veiligheid. SGP krijgt als eerste het woord. Pitches van BBB, VVD en het CDA
Blok 4:     debat tussen Water Natuurlijk, CDA en de Partij voor de Dieren. Hoe gaan we om met mollen in de dijken? Partij voor de dieren trapt af. (Als het te snel stil valt gooien wij er nog wat rivierkreeftjes in). Pitches van de PvdA, Waterschapspartij Hollandse Delta en SGP
UUR 2
Blok 5:     debat tussen Water Natuurlijk, SGP en VVD. Wat doet u concreet voor de inwoners in dit waterschap? Water Natuurlijk trapt af.
Blok 6:     debat tussen Waterschapspartij Hollandse Delta, Partij voor de Dieren en het CDA over de vraag: Hoe houdt u het water schoon? CDA trapt af.
Blok 7:     debat tussen PvdA, 50-plus en BBB over bestuurscultuur. BBB krijgt de aftrap.
Blok 8:     Alle negen nog één kort statement en antwoord op de vraag: wie van uw mede-debaters wilt u graag een compliment geven en hoe luidt dat compliment dan?

LUISTER HIER DE PODCAST