Viona Versluis en Jamie Quant presenteerden de uitzending: ‘In gesprek met de stad’.

Het ging over ‘’Jong en Ondernemend in de stad’’ en ‘’ De coronaproof toekomst van de jeugd.’’

De gasten in deze uitzending zijn Pascalle Wubben, Juliana Tiaye, Babista, Bailey de Regt, in het kader van Zomerondernemers. Deze jonge ondernemers startten hun eigen bedrijf dankzij het project ZomerOndernemer. Met dit zomerprogramma is de droom van onder andere Papendrechter Bailey waarheid geworden. Hij vertelt in Via Cultura dat hij altijd profvoetballer worden tot hij vijf jaar geleden freestyle ontdekte. Hij heeft zich twee maanden geleden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn bedrijf Bailey Freestyle en wil met freestyle en zijn verhaal mensen inspireren.

Daarnaast is Chris Beljaards te gast, die als sociaal ondernemer actief is binnen de bibliotheek en daarnaast initiatiefnemer is van de Underdogs.

Zwucci en Jason Blenmann vertelden over hun verschillende projecten in samenwerking R-Newt. Jongerenwerker Bas Krans vertelde over Pitch Night en NextUp. R-Newt biedt voor veel jongeren diverse mogelijkheden aan om zich in te zetten voor stad en regio, voor jongeren, maar ook om eigen talenten te ontwikkelen. R-Newt is een mooie, veilige leeromgeving voor jongeren om echt te werken aan je talenten.

Het Gezelschap trad op en zette af en toe het hele podium op de kop. Het is een bijzonder gezelschap met een voorliefde voor het geschreeuwde woord. Nachtburgemeester van Dordrecht Juno Rissema, BrandWerk-MC Diggy Rast en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn leverden pure hiphopelectro.
Video: Via Cultura (uur 1)
https://youtu.be/nYLX8lAMMwY
Video: Via Cultura (uur 2)
https://youtu.be/8oTwDLDEGfo