KIJK HIER DE VIDEO (via digitale TV, laptop/ tablet, smartphone)

Hoe belanden mensen op straat? Wat zijn de gevolgen voor je psychische welzijn? Waar beland je in je zoektocht naar geschikte woonruimte? Met welke onmogelijke vicieuze cirkels krijg je of kun je te maken krijgen? Welke regelgeving werkt oplosbaarheid van de vraag naar woonruimte tegen? Welke instanties kunnen iets ten goede veranderen?
Vanavond is de eerste van drie talkshows op weg naar de Dag voor uitroeiing van Armoede op dinsdag 17 oktober. Deze dag wordt mede met het Platform tegen Armoede en de gemeente georganiseerd met een avond in Kunstmin. Thema dit jaar is Je Huis = Je Thuis.
Ervaringsdeskundigen Oscar Bakker, Corine de Graaf en Romy de Jager praten vanavond in de WIJkhaven aan de Maasstraat 25 met onder andere Peter Heijkoop (wethouder Volkshuisvesting en o.a. Armoede & Schulden), Mirjam van den Hoek (Kamers met Aandacht & Studio Opkomst), Marianne Levering (manager Wonen bij Trivire), Deborah van der Klei (Stichting Debster’s), Carl van den Berg (coördinator Inloophuis De Hoop) en Diederik Borst (PoH ggz Yulius).
De live muziek is van Sanne Kleis.
De presentatie en gespreksleiding is in handen van Eveline van de Lagemaat.
Dordrecht is actief in het bestrijden van armoede. Dat doet ze samen met inwoners. De film is onderdeel van het project ‘Blikken zonder blozen’, een reeks van minidocumentaires en talkshows geïnitieerd door Platform tegen armoede en Stichting Via Cultura in opdracht van Gemeente Dordrecht.
LUISTER HIER DE PODCAST