Het belangrijkste doel van deze band is om het publiek te laten dansen, een goeie tijd te hebben en zin te krijgen in de zomer! En heel veel shows spelen natuurlijk.

DORDRECHT. The Artificial is een zonovergoten indiepop uit Dordrecht en wordt beïnvloed door bands als Foals, Phoenix, Tycho en Daft Punk. De muziek is te vergelijken met Two Door Cinema Club, The 1975 en Foster The People. De strakke gitaren en knallende synthesizers maken de muziek ontzettend dansbaar. Tussen een vernieuwend geluid kan je ook verwijzingen naar de 80’s verwachten.

Eerder speelden deze heren in Paradiso, op diverse festivals en deden ze support shows voor onder andere Darwin Deez en As Elephants Are. Februari 2016 brachten ze hun debuut-EP ‘Solar’ in een vol Bibelot te Dordrecht uit.
31 maart 2018 is de opvolger ‘Daylight Saving Time’ in een uitverkocht Roodkapje gereleased. De EP is gemaakt in samenwerking met producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun, Dotan, Rondé en Klangstof) en staat in het teken van de zon en zomertijd, wat dus de Daylight Saving Time verklaart.

De band bestaat uit:
– Koen Brand | vocals, gitaar
– Bart Kuntz | synthesizer, samples, backing vocals
– Lucas Lammers | leadgitaar
– Bram van der Giessen | basgitaar, synthesizer, backing vocals
– Tim Boer | drums, beats

Video: MORindie

De eerste muziekvideo van de Dordtse Indie Rockband The Artificial, eerder bekend als Pepperstreet. Directed and shot by Peter van den Heuvel.