Voor de stripwinkel Sjors staat al 30 jaar lang een bankje voor de winkel. Na verloop van tijd is daar een tafeltje en twee stoelen bij gekomen, maar het gaat om maar weinig meubelen. Toch moet het weg van de gemeente. Foto: Kees Thies

DORDRECHT. Ineke Horst is vanaf het begin in 1980 bij de winkel betrokken geweest. Toen haar man overleed in 1992, nam ze de zaak “met veel liefde” van hem over. Het bankje kreeg ze van haar schoonmoeder. Ze schrok enorm toen iemand van Handhaving ‘s ochtends voor haar deur stond. “Ik heb geen brief ontvangen, niks,” vertelt Horst. “Er is ook geen reden opgegeven. Ik heb contact gezocht met de gemeente, maar ze hebben me niet teruggebeld.”

Ze gebruikt het kleine terrasje vooral voor haarzelf. Ze woont boven de winkel en heeft geen tuin. De enige manier om een beetje in de zon te kunnen zitten, is voor het pand. Af en toe schuift een klant aan om een zonnestraaltje mee te pakken. “Ik zou heel verdrietig worden, als het weg moest. Ik vind het juist zo gezellig staan.”

Video: De Telegraaf