Puck Sewalt opent officieel STAD-DORDT onder toeziend oog van Sjaak Schippers

Enige tijd geleden geleden bedachten Puck Sewalt en Bob Rekelhof dat er in Dordrecht nog niet echt een organisatie was, die jongeren met een goed idee verder kon helpen. Een plek waar je hulp kunt krijgen bij het realiseren van jouw project. Je kunt dan denken aan een concert, winkel, festival, sport activiteit of wat jij als jongere maar kunt bedenken waar je ondersteuning bij zoekt. In hun zoektocht naar een organisatie die zoiets in andere steden faciliteert, kwamen ze bij Stichting Talent And Dreams uit. STAD was al gevestigd in Haarlem, Alkmaar, Delft en het Gooi en had zich daar al bewezen. Zelf een goed concept bedenken kost tijd en expertise en STAD was precies wat Puck en Bob zochten, dus zochten ze contact. Niet snel daarop was het beklonken en gingen ze aan de slag om STAD-Dordt op te richten. In het begin nog zonder middelen, maar wel met een missie. De aanvragen voor gelden werden gedaan. De gemeente was meteen enthousiast en de bal ging rollen. Puck ging fulltime aan de slag en afgelopen 29 april werd een geweldig pand gevonden in de Kerkstraat.

Vanwege de iedereen bekende redenen was er nog niet echt een opening geweest van de nieuwe vestiging, tot vandaag. Meteen een mooi moment om jongeren die hun talent wilden laten zien of horen uit te nodigen gebruik te maken van het open podium, tijdens het Open Deurconcert. Er waren gezellige zitjes gemaakt, MC, DJ en producer Frank Lean praatte alles aan elkaar en zorgde voor de muziek tijdens de optredens  door. Vader stond pannenkoeken te bakken en bij binnenkomst kreeg je een stevige huisgemaakte Gember shot aangeboden waardoor je meteen AAN stond. Aan de oproep om vooral muziek te komen maken met elkaar werd gretig gehoor gegeven. Rappers, Skoda, Keff Dollarzz en Tiago brachten hun Barz, in de inmiddels lekker vol gestroomde Kerkstraat.

Rapper Skoda zorgt meteen voor de juiste sfeer

Om het hiphop geweld wat te onderbreken, was onze Stadsdichter JUNO aanwezig om zijn gedichten voor te dragen. Blijft toch altijd weer mooi om zijn no nonsens pen uitbarstingen aan te mogen horen. Singer songwriter Tom Hartman nam met zijn vriend Joost de gitaar ter hand om de inmiddels met bakken naar beneden komende regen te beantwoorden met prachtige nummers. Gelukkig was de buurman al zo vriendelijk geweest om twee enorme parasols ter beschikking te stellen, waardoor iedereen droog bleef.

Stadsdichter en nachtburgemeester Juno Rissema
Tom Hartman bracht ook wat rust in al het Hip Hop geweld

Het bleef nog lang gezellig aan de Kerkstraat. Mooi om deze jonge mensen met elkaar te zien verbinden in een geweldige atmosfeer. Ik heb genoten en neem mijn petje met veel respect af voor deze organisatie met maar één doel. Op de achtergrond jongeren helpen excelleren.

Wil jij meer weten over STAD of je aanmelden om jouw project verder te ontwikkelen, neem dan contact op door middel van het gebruik van de blauwe hyperlinks in dit artikel.